Samen kunnen we Nepalese kinderen een beter leven bieden

Sponsor een kind

Wilt u het werk van Stichting Nederland-Nepal steunen?
Dat kan natuurlijk, heel graag zelfs!

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. uw gift is dan ook méér dan welkom om ons werk voort te kunnen zetten.
De stichting is aangemeld bij de ANBI. Dat betekent voor u dat u giften mogelijk kunt aftrekken van de belasting.

Vanuit Stichting Nederland-Nepal, bieden wij hulp aan kansarme kinderen in Nepal.

Via onze lokale contactpersonen in Nepal wordt het gezin gemotiveerd en financieel ondersteund om hun kind (uw sponsorkind) naar school te laten gaan. Met uw bijdrage worden de schoolkosten waaronder een schooluniform en alle overige schoolbenodigdheden betaald. Uw sponsorbijdrage wordt niet direct aan het gezin of sponsorkind overhandigd. Onze lokale contactpersonen betalen het schoolgeld rechtstreeks aan de betreffende school. Ook de overig benodigdheden worden door de contactpersonen betaald.

Daarnaast houden zij toezicht op de ontwikkeling van het kind als ook op de gezinssituatie. Ieder jaar ontvangt u een foto en een rapport over de ontwikkelingen van uw sponsorkind.
Uw bijdrage is van groot belang voor het (persoonlijk) welzijn van uw sponsorkind. Dit heeft ook een directe positieve invloed op het hele gezin.

De sponsorbijdrage voor een kind is € 25,00 per maand. Ieder kind krijgt 1 sponsor. Het schooltraject duurt meerdere jaren en de duur is afhankelijk van de ontwikkeling van het kind.

Nepal kent een kastenstelsel, met hogere en lagere kasten. Daarnaast zijn er mensen die helemaal niet in de kaste zijn ingedeeld, de zogenaamde kastelozen. Formeel is het kastenstelsel bij wet verboden, maar in de praktijk is het nog springlevend. Kastelozen staan volledig onderaan de maatschappelijke ladder en krijgen nauwelijks kansen. Met name kasteloze kinderen willen wij een kans op onderwijs en daarmee ook een kans op een betere toekomst bieden.

Sponsor een project

Stichting Nederland-Nepal is altijd op zoek naar sponsoren voor specifieke projecten.
Als u ook een project wilt sponsoren neem dan contact op met onze secretaris Dorreth Baars via: secretaris@nederland-nepal.nl.

U kunt uw gift overmaken op IBAN nr NL06 ABNA 0863 098 983 t.n.v Stichting Nederland-Nepal